~

Ahad, 9 Mei 2010

Home » » Adamaya TV3

Adamaya TV3

Cerita Adamaya yang mengisi slot di tv3, aku tengok banyak Blog-blog cerita mengenai drama ni. Jadi untuk memenuhi peminat-peminat drama ni aku letakkan beberapa link untuk ko orang download,tak kisah la berapa kali ko orang nak tengok cerita ni..yang penting free.hahaha. cuma ko orang perlu bayar bil tenet dengan elektrik jekkk..jom layan..

Jumlah Episod
:
23
Pelakon :
Lisa Surihani, Hussein, Faizal Yusup,

Sinopsis :
Perkahwinan adalah suatu ikatan suci manakala cinta sejati menuntut pengorbanan. Begitulah yang terjadi terhadap Adam, 24 tahun (Hussein) dan Maya, 21 tahun (Lisa Surihani). Adam kelulusan undang-undang tetapi lebih cenderung kepada fotografi. Maya merupakan pelajar universiti tahun kedua dalam bidang insuran. Ibu bapanya mengambil keputusan mencarikan suami yang dapat menjaganya kerana mereka terpaksa bekerja di luar negara selama lima tahun. Adam ialah pilihan terbaik kerana ibu bapa mereka bersahabat baik.

Adam menurut kehendak ibu bapanya kerana tidak mahu menghampakan mereka. Maya pada mulanya membantah kerana mempunyai kekasih hati, Dani (Faizal Yusup) tetapi selepas dipujuk oleh ibu bapanya, dengan alasan yang kukuh, dia akhirnya bersetuju. Walaupun tiada perasaan cinta, Adam sebagai suami telah bertindak bijak untuk mencari titik persamaan yang menyatukan mereka.

Mereka mula bercinta dan dikurniakan seorang anak. Selepas lima tahun, percintaan mereka menghadapi dugaan tatkala Maya digoda kembali oleh Dani. Adam mula berjauhan dengan Maya untuk mengejar impiannya dan ini membuatkan mereka sering bergaduh. Adakah Maya akan menyedari tiada cinta yang lebih tulus selain dari cinta suaminya?

Pindah Turun:
Adamaya [2010] Episode 1
Part 1, part2, part 3 ,part 4

Adamaya [2010] Episode 2
Part 1, part 2, part 3, part 4

Adamaya [2010] Episode 16
Adamaya [2010] Episode 17
Adamaya [2010] Episode 18
PASSWORD: adamaya@shako86


p/s: sumber sinopsis :http://www.dramamelayu.com
sumber pindah turun :http://www.syok.org

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Arsip Blog