~

Khamis, 29 Julai 2010

Home » , , , , , , , » Jerat Cepat Kaya,Miskin Bapa Kedana

Jerat Cepat Kaya,Miskin Bapa Kedana

 Asalamulaikum dan salam sejahtera semoga senyum-senyum sokmo....huhuh awek muda tu...jadia amalkan senyum selalu deh... 2,3 hari lepas kecoh pasal pembongkaran oleh polis di raja malaysia PDRM mengenai satu perniagaan MLM yang mana mengunakan atau menjerat Mangsa-mangsanya dengan kehidupan mewah seperti kereta mewah. Dikatakan MLM ini adalah dari One Team @ Friends Club, Star Club, Family Club, 8282 Club dan yang lain-lain dalam syarikat Natstar dimana kumpulan penipu ini adalah dulu  beroperasi di bawah syarikat RZ Corporation Sdn Bhd (DCHL) @ Lampe Berger bawah pimpinan Steven Yeam Network (SYN).


hai


Operasi Kumpulan perompak bin penipu ini menyuruh mangsanya melabur antara 13 ribu hingga 41 ribu dan mendapat pulangan selepas 3 hari melabur  (kalau tengok kat sini dah tahu menipu) mojoriti mangsa perompak ini ialah Tak lain Tak Bukan Bangsa MElayu yang semakin layu dengan Cara mudah nak hidup senang last2 jadi miskin nenek tak ada apa tangunh hutang sampai mati..lepastu mula mengeluh barang2 mahal.melayu2 apa nak jadi, selain itu mangsa kerankusan perompak ini ialah dari pekerja kerajaan kerana mereka inimudah buang pinjaman atau long dengan bank (Kelebihan yang ada tapi sayang buat menda yang merugikan) .

 Fuyooooooooooooooo Tapi awas jika anda mengenali gadis atau awek tokei penipu ni  dikatakan menjadi buruan polis berikutan disyaki mendalangi satu skim cepat kaya yang dilumpuhkan polis serentak dengan rampasan 17 kereta mewah dapat menghubungi Balai polis berdekatan  kerjasama anda amat di hargai.

Untuk Mendapatkan lebih banyak mengenai isu ini atau penipuan seperti ini anda boleh jeling- jeling di 

Sebelum itu Layan video kat bawah tu dulu ok.Wasalam..majulah BLOG 1 malaysia..







21 ulasan:

  1. minah seksi ni org kampung ku...buat malu jerh..tp dia mmg hebat..ferrari pun dia penah bwk balik kg.....oversea every month

    BalasPadam
  2. apa nak jadi laa ngan mereka nie.. tipu sana tipu sini.. seronok sangat makan duit orang.. skang sapa susah sendiri mau ingatla...

    @tanpa nama : memang laa dia leh beli itu ini, oversea sana sini... tipu duit orang! skang rasakan.. jadi buruan polis hahaha!

    BalasPadam
  3. camna pun.. takkan ada yg serik selagi belum kena batang hidung sendiri.. camnapun skim2 cepat kaya ni tetap semakin bertambah kan? ayat2 pun upgrade smp org bljaq tinggi2 pun leh kena klepet camtu je

    Latest Post : ~NASIK KANDAQ LINE CLEAR? EWW?!

    BalasPadam
  4. memang tak boleh blah tengok muka popuan ni

    BalasPadam
  5. duit tak dtg bergolek2..
    so..jgnla kite mudah p'caya dgn skim2 mcm ni..
    mne ade org dpt untung tnpa wat kje kan..
    tgk skrg..sndri sudah rugi..huhu..

    BalasPadam
  6. Duit yang Datang bergolek dari nuff ada la.hahaha walau tak banyak lama2 banyak juga..sistem MLM tak salah Tak menipu yang menyebabkan ramai tertipu ialah dari perasaan ingin cepat kaya dan duit mudah tercipta penipuan mengunakan sistem mlm kerana ia mudah utk menarik bagi mereka yang nak cepat idup senang dan cepat lingkup pastu kena kejar dari bank dan abg long.hehehehehe

    BalasPadam
  7. mendapat pulangan selepas 3 hari melabur? memang sah penipu. saya melabur vending machine makan setahun balik modal..tapi puas hatilah dgn hasil sendiri. takdenya melabur hari ni minggu depan kaya-raya...

    BalasPadam
  8. kesian mereka yer......kesian.....tumpang simpati.

    BalasPadam
  9. tapi betul ker mereka menipu ni...atau rekaan semata-mata

    BalasPadam
  10. Aku mencari maklumat ttg dchl semata-mata nak membantu sedaraku supaya tdk terjebak...

    BalasPadam
  11. Salam.. Ianya adalah rekaan semata2 kerana sebenarnya pihak DCHL tidak menipu.. Jika mereka menipu, kenapa smpai skrg masih aktif & kukuh serta sentiasa mendapat sokongan dr KPDNKK.. Fikir2 kanlah bersama.. Jika kita sndiri rasa tidak mampu buat & berfikiran seorg yg negatif, xperlulah kita lihat peluang ini. Jika kita rasa ianya positif, pasti kita boleh lakukannya. Hanya diri kita sendiri sahaja yg mampu lakukan. Bknnya mereka memaksa. Terlebih dahulu sila selidik betul2 dahulu sebelum menghuraikan sebarang perkara negatif.. Semoga apa yg kita lakukan akan mendapat ganjaran dr Allah. Jika baik, baiklah kita akan dapat tp jika sebaliknya, jgn salahkan org lain.. Terima kasih..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hello ini Bolehland , tidak jadi hairan kumpulan ini masih aktif dan disokong KPDNKK , sebab apa , u and i pun tahu.
      Pandangan saya, skim MLM ini banyak kesan kepada masyarakat , dan mesti dihapuskan.

      Padam
    2. ayat biasa ak dengar dah..ayat nk lepas tanggungjawab kihkih

      Padam
    3. Betolllll...mcm mengalah jer...
      Korang buta duit nii...
      Mne ad lpas 3 hari dpt blik modal...
      Aqu yx count ni pn..
      Fight nk jdi cmq sikit pnya terok.

      Padam
    4. Betolllll...mcm mengalah jer...
      Korang buta duit nii...
      Mne ad lpas 3 hari dpt blik modal...
      Aqu yx count ni pn..
      Fight nk jdi cmq sikit pnya terok.

      Padam
  12. Bru je count dh mngalah?..fight la smpai jd cmq..
    Klau rse Nk duit pndai2 la fight

    BalasPadam
  13. Adakah anda pasti..buktikan...2009 memng syrikt nie down...Ada orng ambil product bia syarikt lain...mngunakan nma dchl

    BalasPadam
  14. Kalau btl bisnes nie menipu ...sy sendiri akan kaji...sy akan BG info pada and a....fkir sblm brtndak...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Blh sy tau nick is ni member dchl atau nak bongkar penipuan? Sy nak ikt perkembangan kajian saudara..

      Padam